Uhapšen nekadašnji pripadnik Armije RBiH zbog zločina nad Srbima u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Uhapšen nekadašnji pripadnik Armije RBiH zbog zločina nad Srbima u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Tužilašto uložilo materijalnih dokaza
Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e su na području Sarajeva locirali i uhapsili jednog osumnjičenog, nekadašnjeg pripadnika Armije RBiH.

U interesu istrage i nastavka aktivnosti, Tužilaštvo neće u ovom trenutku objavljivati identitet osumnjičenog, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je za vrijeme rata u BiH, u svojstvu pripadnika Armije RBiH, na području Sarajeva, počinio zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti, civilima i starijim osobama, koji su ostali živjeti na području grada pod kontrolom Armije RBiH.

Osumnjičen je da je, s njemu poznatim osobama, na području naselja Alipašino Polje i drugih sarajevskih naselja, vršio nezakonite pretrese i lišenja slobode civila srpske nacionalnosti, muškaraca i žena različite životne dobi, koje su nezakonito zatvorili u improviziranom zatvoru na području naselja Alipašino Polje i drugim objektima na području općine Novi Grad.

Istraga u ovom predmetu odnosi se na ubistva, nezakonito zatvaranje, silovanje, mučenje i nečovječno postupanje sa žrtvama.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije