Interpol raspisao dvije crvene potjernice za Zeničaninom i Sarajlijom

Radiosarajevo.ba
Interpol raspisao dvije crvene potjernice za Zeničaninom i Sarajlijom
Na zahtjev pravosudnih institucija BiH Interpol je raspisao dvije crvene potjernice za bh. državljanima zbog terorizma.

Crvene potjernice raspisane su za Senadom Hasanovićem iz Sarajeva i Edinom Kahrimanom iz Zenice koji se terete za organiziranje terorističke grupe i povezivanje s teroristima tzv. Islamske države, navodi se na zvaničnoj stranici Interpola.

Senad Hasanović je od ranije poznat javnosti, kao i pravosudnim organima. Hasanović je u predmetu "Bektašević i drugi" 2007. godine osuđen prvo na dvije i po godine zatvora, a u drugostepenom postupku je osuđen na šest mjeseci zbog planiranja terorističkog napada.

Hasanović i Kahriman su navodno u Siriju otišli 2013. godine, Hasanović iz Zenice, a Kahriman iz Njemačke.

Prije mjesec dana raspisana je potjernica i za Samidom Cicvarom i Naserom Arnautom. Interpol traga i za Ramom Grahovićem (49) i Ibrom Ćufurovićem (21) iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem (53) iz Bihaća, Jasminom Keserovićem (21) iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50), pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije