U Egiptu proglašena trodnevna žalost

AA
U Egiptu proglašena trodnevna žalost
Zbog eksplozije u blizini katedrale Kopta u Kairu u kojoj je poginulo 25 ljudi, u Egiptu je proglašena trodnevna žalost.

Na području na kojem je došlo do eksplozije stotine Egipćana demonstriralo je osuđujući teroristički napad i zahtijevajući da budu pronađene osobe odgovorne za tragičan događaj.

Otkazan je program povodom obilježavanja datuma rođenja Poslanika Muhammeda čije je održavanje bilo planirano u džamiji El-Ezher u Kairu, a i ceremonija na Međunarodnom aerodromu u Kairu povodom kupovanja aviona koja se trebala održati sutra je prolongirana.

Glasnogovornik egipatske vlade Esref Sultan za državnu televiziju izjavio je kako ovaj i slični teroristički napadi neće utjecati na jedinstvo i zajedništvo zemlje.

Mnogobrojni egipatski politički zvaničnici i ogranizacije osudile su napad u kojem je povrijeđeno 49 osoba.

Podrška egipatskom narodu i osude napada došle su iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Katara i Palestine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije