Udruženje žrtava genocida zatražilo istragu FUP-a zbog Krešićeve izjave o vraćanju Herceg-Bosne

25
Radiosarajevo.ba
Udruženje žrtava genocida zatražilo istragu FUP-a zbog Krešićeve izjave o vraćanju Herceg-Bosne
Foto: Printscreen / Zoran Krešić

Udruženje žrtava i svjedoka genocida uputilo je Federalnoj upravi policije dopis vezan za izjavu novinara Zorana Krešića u kojoj je naveo kako želi vraćanje tzv. Herceg-Bosne te, u vezi s tim, zatražilo zaštitu ustavno-pravnog poretka FBiH.

"Dostavljamo vam informaciju o kršenju KZ FBiH i to člana 13 i glava XV, navedenog Zakona od strane novinara Zorana Krešića. Tražimo da u skladu sa Zakonom provedete proceduru u cilju zaštite ustavno-pravnog poretka FBiH", naveli su u dopisu.

Zoran Krešić je potencijalni član Upravnog odbora RTV Federacije Bosne i Hercegovine je izjavio kako bi on "da predstavlja nešto", apsolutno zablokirao cijelu državu.

Dvije saobraćajne nesreće u Sarajevu: Jedna osoba povrijeđena

Dvije saobraćajne nesreće u Sarajevu: Jedna osoba povrijeđena

"Apsolutno cijelu državu!", kako je naglasio pa dodao:

"I, nijedan se politički, ni bilo kakav drugi proces, ne bi događao. Ja želim da se vrati Herceg Bosna! BiH je brak u kojem mi ne želimo učestvovati! Na kraju krajeva, ovdje se događa sukob civilizacija. Iskreno, očekujem od HDZ-ovaca i drugih koji su na vlasti, da rade na, blago rečeno, rušenju Federacije, na što većem njenom slabljenju, jer bi to, makar kad bih se ja pitao, bio strateški interes Hrvata", kazao je, između ostalog, Krešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije