Udruženje logoraša "Mostar" upozorilo na slike zločinca: Projekt nije umro

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje logoraša "Mostar" upozorilo na slike zločinca: Projekt nije umro
Print Screen / Udruženje logoraša Mostar o slikama Praljka

Udruženje logoraša "Mostar" podsjetilo je na važnost 29. novembra 2017. godine.

Ovo je datum kada su žrtve projekta jedinstvenih hrvatskih područja napokon, bar jedan dio njih, doživjele malu satisfakciju osuđujućim presudama tzv. Haške šestorke.

U nastavku saopćenje Udruženja logoraša "Mostar" prenosimo u cijelosti:

Jusuf Gazibegović zabio fantastičan gol iz slobodnjaka za vodstvo svog tima

Jusuf Gazibegović zabio fantastičan gol iz slobodnjaka za vodstvo svog tima

"Međutim kao sve što nije normalno ali jeste uobičajeno kod nas je da nečiji katili su postaju nečiji heroji jer su ti isti sljedbenici presuđenog UZP-a slijepo provodili politiku Franje Tuđmana i Gojka Šuška, te ih je HDZ proglasio “herojima” kako bi i dalje pokušavao provesti njihove ideje tzv “HRHB”.

Šta je sve potrebno da običan čovjek shvati da HDZ nije jednako hrvatski narod jer politička opcija za koju glasa 30% ukupnog stanovništva koje se na posljednjem popisu izjasnilo kao Hrvat, ne može predstavljati cjelokupan taj narod.

Sva vjera ljudi koji su bili žrtve toga presuđenog projekta da će doći do katarze je ostala uzaludna jer se sav teret zločina ciljano navalio na leđa naroda od istih onih koji su projektovali, provodili sve zločine počinjene zarad ideje čistih prostora i na kraju se ogrnuli plaštom zaštitnika tog istog naroda. Konstantni pokušaji da se svaka osuda ratnih zločinaca i osuda presuđenog projekta HRHB od strane stranačkih medija se predstavlja kao napad na narod, a ne napad na sve ono što ne valja u tom narodu.

Krvnici imaju svoje ime i to je haški tribunalu jasno i nedvosmisleno dokazao.

Hoće li se jednom shvatiti da svo zlo koje je počinjeno na prostoru Bosne i Hercegovine, provedeno je zarad velikosrpskih i velikohrvatskih aspiracija na prostor Bosne i Hercegovine sa ciljem uništavanja jedne međunarodno priznate države i brisanja jednog cijelog naroda i svih onih koji ovu državu vole i doživljavaju je svojom.

Postavljanje slika jednog ratnog zločinca na javnom događaju u Mostaru i Širokom Brijegu je postao način kako bi se žrtve podsjetile da je projekat presuđen, ali nije umro i da projekat i dalje živi u glavama istih onih koji su logoraše koristili kao besplatnu radnu snagu.

Samo ti isti moraju da shvate jedno, da više nikada neće imati šansku kakvu su imali tada i da na ovim prostorima nikad više neće trpati ljude u logore kako bi ih “zaštitili”.

Pozivamo državne organe da poduzmu mjere protiv”NN” u skladu sa Zakonom osoba koje su na utakmicama Fudbalskog saveza BiH veličali jednog ratnog zločinca

Logoraši Grada Mostara poručuju kako političkim faktorima u BiH tako i međunarodnoj zajednici da nikad neće pristati na to da se zadovoljavaju želje u miru onima koji su činili zločine i onima koji ih veličaju, jer te iste ciljeve nisu uspjeli provesti u ratu.

Također želimo da skrenemo pažnju svim diplomatama kako evropskim tako i američkim, koji su već posjetili našu državu i u naredno period će posjetiti našu državu s ciljem rješavanja Izbornog zakona, da je ispunjenje zahtjeva HDZ-a ustvari mirnodopska provedba onogo što je presuđeno u Hagu i da će sve one koji budu insistirali na takvim rješenjima istorija pamtiti kao grobare evropskih demokratskih vrijednosti u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopćenju Udruženja logoroša "Mostar".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije