Udruženja žrtava: Petronijeviću želimo 'uspjeh' u odbrani Dodika kakav je imao s Karadžićem

8
Radiosarajevo.ba
Udruženja žrtava: Petronijeviću želimo 'uspjeh' u odbrani Dodika kakav je imao s Karadžićem
Foto: Kurir / Goran Petronijević

Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženje "Žena Podrinja" oglasili su se zajedničkim saopćenjem u vezi Gorana Petronijevića.

"Goran Petronijević, advokat koji je uspješno smjestio Karadžiću doživotni zatvor, a koji je ujedno i član Centra za obnovu međunarodnog prava (jer mu sadašnji pravni sistem ne odgovara), je idealna osoba za odbranu Milorada Dodika. Nadamo se i želimo mu uspjeh onakav kakav je imao sa svojim branjenikom Radovanom Karadžićem.

Tragikomično je da Milorad Dodik, koji je bio najžešći zagovornik hapšenja Radovana Karadžića zbog ratnih zločina, ali i zbog korupcije, okuplja najodanije kadrove iz te ere ratnog zločinca Radovana Karadžića.

BHMAC upriličio pokaznu vježbu u Sarajevu: Brza reakcija može spasiti život

BHMAC upriličio pokaznu vježbu u Sarajevu: Brza reakcija može spasiti život

Epilog ovog tragikomičnog postupka Milorada Dodika je poprilično izvjestan", zaključili su u zajedničkom saopćenju.

Podsjetimo, advokat koji je bio član odbrane osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, u razgovoru s članovima Kabineta predsjednika RS Milorada Dodika pokrenuo je inicijativu za formiranje Vijeća za odbranu predsjednika RS Milorada Dodika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije