Učesnik protesta grupe Pravda za Davida uhapšen kod Rogatice

Radiosarajevo.ba
Učesnik protesta grupe Pravda za Davida uhapšen kod Rogatice
Foto: Screenshot / Njegoš Tomić

Uhapšen je Njegoš Tomić za kojim je PU Banja Luka raspisala potragu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru RS.

Tomić je to potvrdio objavio snimka na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, riječ je o jednom od učesnika protesta koje je grupa Pravda za Davida organizovala 30. decembra na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Kako je kazao pretresena mu je kuća na planini Sjemeć kod Rogatice.

Prema izjavi Tomića, on je priveden u 8:40 sati, a pušten je u večernjim satima 19. septembra.

Razvalili su vrata i uhapsili su me kao najvećeg kriminalaca izvlačeći iz kreveta. Nevjerovatno. Dok kriminalci i njihove porodice žive i uživaju, nisu hapšeni, mi obični građani koji se borimo za pravdu dolazimo u situaciji danas hapse kao najveće kriminalce. Bilo je svašta“, pojasnio je Tomić.

Dodao je da je tačno da su prilikom pretresa pronašli oružje koje je pripadalo njegovom ocu.

U stanici su mu rekli da ga sumnjiče da je bio jedan od organizatora protesta i za sprečavanje službenih osoba u obavljanju službenih dužnosti.

Spominjali su i državni udar, ali to nije bio nikakav državni udar jer to radi vojska i druge službene osobe. Želim samo poručiti da će se borba nastaviti. Ne smijemo dozvoliti da nas ucijene, uplaše ili obeshrabre. Ja nastavljam dalje s ljudima od povjerenja koji žele pravdu za sve nas i našu djecu. Pravda za Davida“, naglasio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije