EUFOR o snimcima protesta grupe "Pravda za Davida"

Radiosarajevo.ba
EUFOR o snimcima protesta grupe "Pravda za Davida"
Foto: Slobodan Vasković / Pravda za Davida Banja Luka

U petak, 5. oktobra, tokom skupa “Pravda za Davida” održanog u Banjoj Luci, “SRNA” (Novinska agencija Republike Srpske) je na svojoj web stranici objavila članak koji su preuzele i druge medijske kuće EUFOR se oglasio saopćenjem.

Navodi se u saopćenju:

“Dron EUFOR-a se trenutno nalazi iznad Trga Krajine u Banjoj Luci, gdje treba da počne skup grupe “Pravda za Davida”. Prema procjeni EUFOR-a, na Trgu Krajine trenutno je oko 7.000 pristalica grupe ‘Pravda za Davida’”, u članku SRNA-e se navodi.

EUFOR bi želio jasno staviti do znanja da su obje ove informacije netačne. Mi nismo bili izvor na koji se pozvala novinska agencija “SRNA” u svom saopćenju za javnost. Osim toga, dron EUFOR-a nije djelovao na Trgu Krajine tog dana.    

EUFOR je izuzetno ponosan na svoj nepristrasan stav i s objavljivanjem ovog saopćenja za javnost čekali smo da prođu izbori kako bismo izbjegli optužbe da se miješamo. Uvijek nam je drago kada nas citira neka medijska kuća ili agencija kada je to zvanično i sa odobrenjem.

Međutim, informacije objavljene ovom prilikom su netačne i nisu dobivene od EUFOR-a. Željeli bismo podsjetiti sve medije da će ubuduće jedini zvanični izvori informacija o EUFOR-u biti komandant EUFOR-a i glasnogovornik EUFOR-a, navodi se u saopćenju.

Osim SRNA-e ovu informaciju je objavio i MUP Republike Srpske. Kako je za Radiosarajevo.ba rečeno iz EUFOR-a MUP RS koristio se je neprovjerenim i na koncu ispostavit će se i netačnim informacijama novinske agencije SRNA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije