MUP RS: Na skupu Pravda za Davida bilo 7 do 8 hiljada građana

Radiosarajevo.ba
MUP RS: Na skupu Pravda za Davida bilo 7 do 8 hiljada građana
Foto: Slobodan Vasković / Pravda za Davida Banja Luka
U Banjoj Luci sinoć je održan skup Pravda za Davida na kojem se prema izvještajima koji su dolazili iz grada na Vrbasu skupilo oko 40.000 ljudi.

Danas je MUP Republike Srpske izdao saopćenje povodom skupova koji su sinoć održani u Banjoj Luci, a koje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pobrinulisu se da jučerašnja okupljanja građana u Banjaluci prođu bez većih incidenata.

Zabilježen je samo jedan incident za vrijeme održavanja neprijavljenog skupa na Trgu Krajine. Naime, dio lica sa skupa je blokirao odvijanje saobraćaja u pojedinim ulicama. Daljim radom, policijski službenici će identifikovati lica i prema njima preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom. Na ovom skupu se prema procjenama MUP-a i EUFOR-a, koje su urađene na osnovu fotografije bespilotne letjelice, okupilo od 7 do 8 hiljada građana.

Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima koji su se ponašali mirno i dostojanstveno, te poštujući pravila ponašanja. Takođe, zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali za vrijeme kontrola i drugih mjera i radnji koje su policijski službenici preduzeli u cilju održavanja stanja bezbjednosti.

Na obezbjeđenju skupova angažovano je oko 1.200 policijskih službenika, koji su svoje poslove odradili krajnje profesionalno.

Policijski službenici Ministarstva će biti angažovani u obezbjeđivanju izbornog procesa u cijeloj Republici Srpskoj. Apelujemo na građane da na miran i demokratski način ostvare svoje biračko pravo", saopćeno je iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije