U Živinicama održana zajednička vježba policijskih snaga iz FBiH

Fena
U Živinicama održana zajednička vježba policijskih snaga iz FBiH
Antiteroristička vježba "Brzi odgovor 2016" u organizaciji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalne uprave policije održana je danas na lokalitetu naselja Ciljuge, općina Živinice.

U vježbi su učestvovale združene jedinice za posebne namjene iz policijske strukture FBiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da je ovo jedna od dvije redovne godišnje vježbe, čiji je cilj da se pokažu koordiniranost, opremljenost, uvježbanost raznih nivoa policijskih tijela FBiH.

Ocijenio je da su policijske strukture u FBiH jako dobro opremljene i odlično iskoordinirane, te dodao da je potrebno da građani vide kakvom silom raspolažu, koja, kako tvrdi, garantuje kako njihovu, tako i stabilnost države.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara rekao je da ova vježba predstavlja kontinuirani način rada i provjere policijskih snaga.

"Danas smo se mogli uvjeriti u sposobnost policijskih struktura FBiH", izjavio je Čampara, ocijenivši da su spremne da odgovore na izazove, kao i da pruže otpor terorističkim aktivnostima.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač ocijenio je vježbu dosta zahtjevnom, naglasivši da je ona poruka da su policijske snage FBiH osposobljene, obučene i opremljene da mogu izvršiti svaki zadatak.

Na pitanje novinara da je li ova vježba odgovor na vježbu MUP-a RS-a, rekao je da nema taj karakter, već da se radi o redovnoj vježbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije