'U zemlji čuda': Alisa Ramić tužila Muriza Memića, vještaci će prezentovati svoje nalaze

6
Radiosarajevo.ba
'U zemlji čuda': Alisa Ramić tužila Muriza Memića, vještaci će prezentovati svoje nalaze
Foto: Kolaž / Alisa Mutap, Muriz Memić

Na Facebook nalogu grupe Pravda za Dženana Memića objavljeno je da će se sutra održati ročište u parničnom postupku po tužbi Alise Ramić rođ. Mutap protiv Muriza Memića.

"U ZEMLJI ČUDA: Alisa tuži Muriza!

Obavještavamo javnost da će u utorak 11.4.2023.g biti održano ročište u parničnom postupku po tužbi Alise Ramić rođ. Mutap protiv Muriza Memića.

Promocija knjige "Dodir časne sestre" Gojka Berića u Sarajevu

Promocija knjige "Dodir časne sestre" Gojka Berića u Sarajevu

Na ročištu će vještaci, dr. Muhamed Ahmić i dr. Omer Ćemalović prezentovati svoje nalaze", poručili su iz grupe Pravda za Dženana Memića. 

Informaciju je na svom Facebook nalogu podijelila i Arijana Memić, sestra tragično stradalog Dženana Memića.

Ročište će biti održano u Općinskom sudu u Sarajevu, s početkom u 10 sati.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Postupajući tužitelji u predmetu, dokazivat će navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije