U Zavodu Drin četiri pozitivna uzorka, direktor ustanove: Borimo se kao i svi

0
J. Ć.
U Zavodu Drin četiri pozitivna uzorka, direktor ustanove:  Borimo se kao i svi
Foto: Novum.ba / Adis Ramić, direktor Zavoda Drin

U Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin u Fojnici četiri uzorka su pozitivna, potvrđeno je s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

Direktor Zavoda Adis Ramić za portal Radiosarajevo.ba je pojasnio da se radilo o retestiranju štićenika i zaposlenih kako bi se ustanovilo trenutno stanje u kojem se nalaze oboljeli od COVID-19.

"Da, riječ je o retestiranju koji su pokazali da su i dalje pozitivni", potvrdio je Ramić te dodao da je ranije virus bio detektovan kod 59 štićenika i 15 radnika Zavoda.

Ramić nam govori kako su sve zažene osobe od detektovanja virusa imali, na sreću, blage simptome ili su bile asimptomatične.

"Borimo se s pandemijom kao i svi. Jedina sreća je ta da oboljeli nisu imali težu krvnu sliku, prošlo je bezbolno", kazao je za portal Radiosarajevo.ba direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin u Fojnici Adis Ramić.

Zavod Drin u Fojnici namijenjen je za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, te osposobljavanje za samostalan život, prema preostalim sposobnostima, i provođenje radne aktivnosti osoba sa intelektualnim teškoćama.

Kako doznajemo, u Zavodu je zbrinuto 495 osoba, a radi 247 zaposlenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije