U vrijeme samoizolacije Elvir Hasanović zatečen na pumpi: Ugrozio zdravlje mnogih?

Radiosarajevo.ba
U vrijeme samoizolacije Elvir Hasanović zatečen na pumpi: Ugrozio zdravlje mnogih?
Foto: TZSBK / Benzinska pumpa, Ilustracija

Potvrđena je optužnica protiv Elvira Hasanovića zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona (SBK).

Kako je navedeno u saopćenju, Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona optužilo je Elvisa Hasanovića da za vrijeme pandemije izazvane virusom COVID-19, nije postupio po Rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove kojim se stavlja pod zdravstveni nadzor i zabranjuje mu se kretanje van prostora boravka u trajanju od 14 dana, a što on nije ispoštovao, te je za vrijeme zabrane kretanja zatečen ispred benzinske pumpe TI OIL u ulici Ruđera Boškovića, općina Novi Travnik.

"Optuženom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije iz člana 226. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a za koje je djelo istim Zakonom propisana kazna zatvora do jedne godine", saopćeno je.

Optužnicu je potvrdio Općinski sud Travnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije