U večernjim satima stiže kiša, objavljena prognoza za vikend

Radiosarajevo.ba
U večernjim satima stiže kiša, objavljena prognoza za vikend
Foto: Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto stiže u oktobru

U Bosni danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u Hercegovini, uglavnom, pretežno vedro. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Livno, Sokolac 5; Bjelašnica 6; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Sanski Most 7; Banja Luka, Grude, Sarajevo, Tuzla, Zenica 8; Jajce 9; Brčko, Doboj, Stolac 10; Zvornik 11; Gradačac 12; Trebinje 13; Mostar 16;

U Bosni danas će prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno i maglovito vrijeme, uz postepeno smanjanje oblačnosti tokom poslijepodneva. Krajem dana i u večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu zemlje od 23 do 27 stepena. 

U Sarajevu uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 21 stepena. 

Objavljena je i prognoza za vikend: 

Subota, 20. oktobar - u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosne sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 9 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, jugu zemlje od 22 do 26 stepena.

Nedjelja, 21. oktobar -  u većem dijelu zemlje oblačno vrijeme. Djelomično vedro se očekuje na jugu. Poslije podne, u centralnim i istočnim područjima, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena.

Ponedjeljak, 22. oktobar - malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepena, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

 

Biometeorološka prognoza

Slično kao u proteklom periodu, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. U jutarnjim satima, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće usljed nižih temperatura i pojave magle.

S odmicanjem dana će otopliti i bit će ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije