U Varšavi se sastali Izetbegović i Erdogan

Anadolija
U Varšavi se sastali Izetbegović i Erdogan
Predsjedavajući predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tokom samita NATO-a u Varšavi sastao se s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Izetbegović i Erdogan su se sastali u petak na dvodnevnom samitu NATO-a u Varšavi. Sastanak je trajao 50 minuta i bio je zatvoren za medije. 

Podsjetimo, u Varšavi je u petak počeo Samit šefova država i vlada zemalja NATO-a. Na Samitu učestvuju lideri 28 zemalja članica NATO pakta, kao i čelni ljudi Ujedinjenih nacija, Evropske unije, Svjetske banke, zemalja partnera Sjevernoatlantskog saveza.

Teme Samita, između ostalog, bit će borba protiv terorističke organizacije ISIS, kriza u Ukrajini, situacija na Krimu, kao i odnosi Velike Britanije s EU i NATO-om, nakon rezultata referenduma i odluke o napuštanju Velike Britanije EU, Brexitu.

Prvog dana Samita bit će održan sastanak između predstavnika NATO-a i zvaničnika Gruzije, dok će drugog dana biti održani paneli o Afganistanu i Ukrajini. Pored toga, sastat će se i ministri vanjskih poslova i ministri odbrane zemalja NATO-a.

Samitu prisustvuje više od 2.500 delegata i oko dvije hiljade predstavnika medija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije