U Turskoj gradi zgrade, a u Sarajevu aplicira za subvenciju: Poznata influenserica razljutila mnoge

/ Komentari (46)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

To je ...

... od prilike default influencerskog nacina razmisljanja...znaci fuj people!!

sub

Treba hitno zaustaviti ovaj postupak! Subvencije inace treba ukinuti. To su narodne pare, prikupljene porezima. Te pare treba dati onima kojima je pomoc potrebna. Oni smatraju da sa nasim parama treba da kupuju svoje birace. Samo kod nas postoji ovakvo trosenje budzetskih/narodnih para.

Bosanac

***

@sub

***

Itreba

Sarajka je ima zakonsko pravo. Svim dosljacima porez na ulaz u grad obavezno.

Gogo

Seljaci iz skupstine kantona dovode svoje zemljake u Sarajevo i daju im pomoc za kupovinu stanova. Cak su radi njih promjenili i zakonsku regulativu. Nasa djeca nemaju sansi ni za posao ni za stan .Odmah ukinuti ovu praksu gdje bogate orave jos bogatijim.

sub

Te pare treba dati onima kojima je pomoć potrebna - mladima je potrebna pomoć za rješavanje stambenog pitanja. Poticaji se daju onima koji prvi put kupuju nekretninu, i pored porodiljskih naknada, jedna od mjera koje je davno trebalo uvesti kako bi se zaustavio odlazak mladih. Nešto za što se SDA nikad nije ni očešala, samo sebi trpali, umjesto i tim mladim. Džaba kukaš, nikad više SDA. ka @sub Ni na jedan moj argemet nisi razumno odgovorio. Prvo, oni kojima je pomo potrebna su: nezaposleni, penzioneri minimalc, seljaci koji proizvde hranu...By the way, nisam sdaovac. Naprotiv! Kojim mladim - onima sto vzaju mercedese i ubijaju doktorice, onima sto idu na Sejselska ostrva, sto *****ju po kafima po citav dan...Mora da si medju njima

Primitivko

Sarajka je ima zakonsko pravo. Svim dosljacima porez na ulaz u grad obavezno. ka Itreba Izadji malo iz Sarajeva,prosetaj malo Svjetskim gradovima i vidjeces da je Sarajevo samo jedna mala,planinska ne uredjena kasaba.

3333

***

E ovako

Uzeli porez od nekog dede i nane,onda te pare novac uzmaju iz budzata i daju poklanjaju onima koji imaju i ne znaju vise sta ce od novca,al im je mentalno malo i uvijek ce im biti malo i uvijek ce biti najveća moralna sirotinja na Planeti.

....

Obican ljudski talog,ako si spreman da svoj privatni zivot dijelis na internetu zarad neke zarade,sta drugo mozes biti osim bijede!?Inace sam alergicna na ove koje glume elitu, au stvari nemaju za rucka.

@sub

Ni na jedan moj argemet nisi razumno odgovorio. Prvo, oni kojima je pomo potrebna su: nezaposleni, penzioneri minimalc, seljaci koji proizvde hranu...By the way, nisam sdaovac. Naprotiv! Kojim mladim - onima sto vzaju mercedese i ubijaju doktorice, onima sto idu na Sejselska ostrva, sto *****ju po kafima po citav dan...Mora da si medju njima ka sub Svi mladi su po kafama, u Mercedesima i ubijaju doktorice? Ja sam među mladim koji su zaposleni, uredno plaćaju poreze i doprinose, imaju malu djecu i hoće da riješe sebi krov nad glavom. Još uvijek ne planiram ići odavde. Hoćeš reći da vlast koju i ja uredno plaćam ne treba podržati, pored tih što si naveo, i mene u vidu subvencija za stan i vrtić? Ako svi kao što sam ja odemo iz države radi takvog odnosa, prvo možeš li nas kriviti, drugo ko će ti plaćati i ovo što se do sad plaća za kategorije koje si naveo?

@sub

glupane ako imaš 150 000 da kupiš stan kako te nije stid traziti poticaj. Kakvi mladi? Odakle mladom covjeku tolike pare ako nisu stecene kriminalom ili ima bogate roditelje . Isto i sa trudnicama koje mogu lijepo zivjeti od prcanja a sve od poreznih obveznika i naroda. Neka trojka na drugi nacin trazi glasace. ka 3333 I porodiljske naknade ti trn u oku? Boli SDA žica, a? Nije kasno SDA kriminalcu da osim kriminala ima i način da pošteno stekneš stan, tipa dobiješ validnu diplomu, učeći i školujući se, pa zamisli nađeš posao i postaneš kreditno sposoban? Ono po zakonu, ali bez namigivanja. Da se ponovi, nikad više SDA!

nasvasta

Imali iko makar malo moralnosti iz trojke ili SDA ili je to u njima metastazirala korupcija.

@sub

***

Gradonacelnik sehera

Mahala ostaje mahala. Sarajevo je nekad bio grad. Danas papak do papka. 30 godina vladavine SDA se vide na svakom koraku.

Alac

Sve su prilike da će ove skidati sa vlasti gore paljevine od onih 2014. godine

Osililo se, a pameti ni na vidiku

Rodjena si u Sarajevu a grad nije nikad zazivio u tvojoj dusi i karakteru! U Sarajevu imamo jasan izraz za osobe tog karaktera Papak ili Papanka!

ALO

Lijepe riječi su ukras!

Ne pijem dok Paja vozi

Haha al je cura provala. Garant onaj stan nije njihov nego su pod kirijom dok se hvali i snima stan i sebe stan snima ovako sve je top. A u stvarnosti je njihov stan je ko u prestavi Biće biće

Primitivko

***

Dama

Generalno, subvencije su pozitivna stvar i odlična nagrada i podsticanje mladim ljudima koji su uspjeli kupiti prvi stan. Zakon je jasan i na subvenciju imaju pravo po zakonu svi mladi ljudi. Ovakve ljude, koji pi. aju po sirotinji treba javno prozivati i sramotiti jer oni subvenciju ne zaslužuju

Tatar

Ovo je ljudska pogascina koja se potrudila još većoj pogascini.Eto to smo mi

Primitivko

Ja sam ti drug vec 28 godina vani. Nije Sarajevo što je nekad bilo. Došli neki influenseri pa još iz grada. Drug moj kad se naša generacija počne kuči vračat uskoro nema vas na mapi ka Primitivko Pa Bajo moj kako si ti 28 god. vani,znaci stranac imigrant. Kako tebe prihvatiše tamo a u Sarajevo po tvom i nekih sarajlijica ne bi trebao i ne moze da zivi neko ko nije rodjen u Sarajevu.

Nastavak

Zena ima puno pravo na subvenciju. Propisi joj omogucavaju, a jos vise je treba ppdrzati jer nije nicija! Bolje pogledati ostala imena i prije a i sad i vidjeti ce se razne porodicne i stranacke veze!

Kom 26

Interesantno je kako se među aplikantima nalazi ime Mirela Bubalo za koju Istraga.ba navodi da se radi o savjetnici ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića.

Jfbjhfd

Pravi naslov je u Turskoj pere pare od droge, a u BiH isto samo jos glumi i sirotiLJu

Jepi

Sarajka je ima zakonsko pravo. Svim dosljacima porez na ulaz u grad obavezno. ka Itreba Pa i njeni roditelji su doslje, ako cemo iskreno. 😌

Nas

Lijepe riječi su ukras!

Amani

Treba da ju je sramota i da pored tolikih nekretnina i luksuznog zivota koji stalno sama i javno potencira,ne moze da ostavi mjesto za nekog kome je to stvarno potrebno .Nekome kome je ovo jedina mogucnost da obezbjedi dom sebi i svojoj porodici. A vi jadni narode i dalje punite dzepove njoj i njenom muzu vasim pregledima,folowanjem ,komentarima itd.Toliko mrznje imate za neke strance i ljude koji nemaju veze sa Bosnom a ne vidite da pratite i podrzavate nekog ko je iz vase vlastite zemlje i radi ovako nesto.

Moj grad

Sarajka je ima zakonsko pravo. Svim dosljacima porez na ulaz u grad obavezno. ka Itreba Na osnovu cega ima ona pravo? MIslis, zato sto se rodila u gradu, a nije doprinjela nista gradu svojim radom ili znanjem. Treba svim domicilnim stanovnicima koji se nisu asimilrali na gradski zivot uvesti dodatni porez. Zive u 21 stoljecu a ponasaju se kao da su u 12 stoljecu. Dobar dio njih su svojim karakterom nadmasili gospodju ministarku od Nusica. Svako ko voli ovaj grad i doprinosi svojim radom i ponasanjem razvoju kulture, sporta, intelektualnim dostignucima kako gradu tako i BIH, je dobro dosao u Sarajevo. Mahala nece nikad odlucivati ko moze u grad ili ne.

saf

Kad sam pročitao imena na listi, došlo mi je da se pitam je li ovo Sarajevo, ono multikulti, Šteta, ali više nije!

Ne pijem dok Paja vozi

Pa Bajo moj kako si ti 28 god. vani,znaci stranac imigrant. Kako tebe prihvatiše tamo a u Sarajevo po tvom i nekih sarajlijica ne bi trebao i ne moze da zivi neko ko nije rodjen u Sarajevu. ka Primitivko Kako odličan komentar

Sarajlijica??

Pa Bajo moj kako si ti 28 god. vani,znaci stranac imigrant. Kako tebe prihvatiše tamo a u Sarajevo po tvom i nekih sarajlijica ne bi trebao i ne moze da zivi neko ko nije rodjen u Sarajevu. ka Primitivko ...e pa upravo za takve kao ti nema mjesta u Sa!!!

komentar

Ma nista to! Izadjite na proteste zbog dunjalucke nepravde, bojkotujte brendove koji daju plate nasim ljudima..

Tsnt

To samo govori kako se kriteriji za dodjelu trebaju bolje odrediti.

Samke

Gori i gluplji su oni što je prate i gledaju...

Samke

***

***

Osim g.... a

Ja licno

Zenska uzima i naknadu za nezaposlene porodilje. Eto, bujrum, provjerite.

Ne pijem dok Paja vozi

...e pa upravo za takve kao ti nema mjesta u Sa!!! ka Sarajlijica?? Ti izgleda nisi ni skonto šta je htio reći

El.automobil

Zanimljivo bi bilo vidjeti listu subvencija za elek. automobile?

Derya

Čestitam joj od srca i treba da se radujemo na sav njen uspjeh u Turskoj žena se odlučila da ima i stan u Sa, najlakse je nekog popljuvati gdje su svi ovi tabloidi da pisu o tome koliko je ona humana i koliko pomaze za djecu bolesnu za koju bi trebalo drzava da se pobrine.. Sram Vas bilo sve kojima nista ne valja narode iza tastature poganih umova i prstiju jedva cekate nekog da popljujete , zar se niko Boga ne plasi ...

Derya

Seljaci iz skupstine kantona dovode svoje zemljake u Sarajevo i daju im pomoc za kupovinu stanova. Cak su radi njih promjenili i zakonsku regulativu. Nasa djeca nemaju sansi ni za posao ni za stan .Odmah ukinuti ovu praksu gdje bogate orave jos bogatijim. ka Gogo Žena je rođena Sarajka tako da nije niko nju doveo 🤣🤣

Derya

***

Derya

Treba da ju je sramota i da pored tolikih nekretnina i luksuznog zivota koji stalno sama i javno potencira,ne moze da ostavi mjesto za nekog kome je to stvarno potrebno .Nekome kome je ovo jedina mogucnost da obezbjedi dom sebi i svojoj porodici. A vi jadni narode i dalje punite dzepove njoj i njenom muzu vasim pregledima,folowanjem ,komentarima itd.Toliko mrznje imate za neke strance i ljude koji nemaju veze sa Bosnom a ne vidite da pratite i podrzavate nekog ko je iz vase vlastite zemlje i radi ovako nesto. ka Amani Te pare koje pominjes da narod puni njima dzep za tvoju informaciju idu svakog mjeseca organizaciji Pomozi.ba kad god je pomoc nekom trebala zena je trcala svima i sad vam smeta sto hoce stan u svom gradu gdje je rodjena na koji nema smetnje zakonske, nije stranacki nicija da joj kazete stela ma bravo za nju. Sram vas bilo sve koji je popljuvaste , a nemate 1% pojma kakva je ona zapravo fuj ste ljubomora zavist kad ste ovakvi kud nas Bog zbog zlobe svih nas nece vise ksznit najstrasnijim zemaljskim mukama kakvi ste postali sve vam smeta niko po taman nije , a od sebe daleko bilo da se ko sjeti da krene pa u drugog da uperi prst i rijeci fuj . Nema za sta nju da bude sramota, a Vas jel stid rijeci upuceni nekom koga nikad sreli niste ? Sta je ona uradila lose koga je ba ugrozila znatel da se i ona za sve sto ima godinama borila .

/ Najnovije