U toku radovi na saniranju dubinskog požara u Neumu

Fena
U toku radovi na saniranju dubinskog požara u Neumu
Na području općine Neum još ima dima koji se širi sa deponije smeća Klepovica, te su u toku radovi na saniranju dubinskog požara, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Vatrogasna jedinica Grada Bihać, imala je jednu intervenciju u mjestu Ripač, gdje je došlo do požara na stambenom objektu u izgradnji u kojem je bilo smješteno oko 1000 bala sijena.

Požar je gasilo osam vatrogasaca sa tri vozila. Razlog zbog kojeg je dugo trajala intervencija je izvlačenje bala iz objekta i odvoz dalje od mjesta požara.

U Zenici Vatrogasna jedinica gasila je požar ispod gradskog mosta kod Lamele, koji se desio na elektro instalacijama. Nakon intervencije vatrogasaca ugašen, a povrijeđenih osoba nije bilo.

Tim za Ubojita eksplozivna sredstva (UES) Federalne uprave civilne zaštite obaviješten je o pronalasku NUS-a na području Općine Gračanica: municija 7,62 mm – 233 kom, municija 7,9 mm – 75 kom, municja 7,65 mm – 27 kom, okvir za AP – 4 kom, tromblonski nastavak – 1 kom.

„B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

U Gornjem Vakufu prijavljen je pronalazak NUS-a na lokalitetu Grad a radilo se jednoj ručnoj bombi.

Također, pronalazak NUS-a prijavljen je na lokalitetu Voljice, a radilo se o sitnom streljivu, navodi se u redovnom Izvještaju o stanju u Federaciji BiH Federalne uprave civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije