Izetbegović: Uživam radeći po bašti ili slušajući pjesme s YouTube-a

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Uživam radeći po bašti ili slušajući pjesme s YouTube-a
Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dao je ekskluzivni intervju za “Dnevni avaz”, u kojem je odgovarao na pitanja iz privatnog života.

U ovom veoma otvorenom intervjuu, Bakir Izetbegović je otkrio mnogo toga.

Između ostaloga, rekao je kako ga po povratku s posla u dvorištu uvijek dočekuje razdragan pas, a u kući uvijek dobro raspoložena supruga, drugar s kojim duže od tri decenije dijeli i dobro i zlo. Također, opušta se radeći po bašti ili slušajući pjesme, koje pronalazi na YouTubeu. Ponekad svira gitaru, ali rijetko, jer ga to uvijek podsjeti na mladost.

Djetinstvo pamti po ulici Hasana Kikića, u kojoj je odrastao, i u kojoj u to vrijeme nije bilo automobila, ali je bilo dosta djece. Prisjeća se da je bilo mnogo drveća na koje su se pentrali, čak i voćaka koje su do kraja juna redovno zanli obrati do posljednjeg zelenog ploda. Zimi je s rajom pravio bunkere od snijega ili bi išli u Veliki park na sankanje.

U intervjuu govori kako je prije volio, dok nije postao javna ličnost, kao i sve Sarajlije, otići u kino, te popiti kafu sa prijateljima u nekoj od bašti na čaršiji.

Sve što je naučio, naučio je od svog rahmetli oca Alije Izetbegovića, ali i od svoje družine koja se godinama nije razdvajala, i s kojom je provodio večernje susrete u nekim od sarajevskih kafana. Upravo je sve njih, kako kaže, na druženjima on zabavljao svirkom na gitari.

O svemu ovome, kao i o mnogim drugim temam koje su nevezane za politiku, možete pročitati u eksluzivnom intervjuu kojeg je dao Bakir Izetbegović za Dnevni avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije