U Sudu BiH danas nastavak suđenja Draganu Mektiću

7
Radiosarajevo.ba
U Sudu BiH danas nastavak suđenja Draganu Mektiću
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić

Draganu Mektiću, bivšem ministru sigurnosti u Vijeću ministara i ostalim optuženim za zloupotrebu položaja danas će biti nastavljeno suđenje u Sudu BiH.

Kako je naznačeno na stranici Suda, ročište bi trebalo početi u 13.00 sati.

Na prošlom ročištu, koje je održano 3. juna Tužilaštvo BiH je prikazalo materijalne dokaze, među kojima je i odluka o sprovođenju postupka javne nabavke od 5. maja 2017. godine, kao i tenderska dokumentacija i odluka o formiranju komisije za sprovođenje nabavke.

Tužilac Vedrana Mijović uložila je i ponudu firme "Teh-projekt" iz Rijeke, odluku o izboru najboljeg ponuđača, kao i garanciju za dobro izvršenje ugovora.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH Mektića tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja. Osim Mektića, optužnicom su obuhvaćeni i nekadašnji šef Ureda ministra sigurnosti Igor Golijanin, pomoćnik ministra Samir Agić te Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija “Inza” Sarajevo.

Mektić, Golijanin i Garaplija optuženi su za krivično djelo visoke korupcije, koja šteti međunarodnom ugledu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije