U subotu kiša, u nedjelju 37 stepeni!

Radiosarajevo.ba
U subotu kiša, u nedjelju 37 stepeni!
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 12; Ivan-sedlo 13; Kupres i Srebrenica 14; Goražde i Sarajevo 15; Livno i Zenica 16; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 17; Bihać i Zvornik 18; Bijeljina i Doboj 19; Gradačac 21; Trebinje 22; Mostar i Neum 24°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Sa više svježine i uz niže temperature prijepodne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab, u sjevernim područjima sredinom dana i umjerene jačne, istočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 32 do 35°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

Petak: Sunčano i vruće. Krajem dana ili u večernjim satima naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom očekuje se u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 31 do 37 °C.

Subota: Jutro u Bosni pretežno oblačno uz kišu ili lokalne pljuskove. U ostatku dana postepeno razvedravanje i prestanak padavina. U Hercegovini pretežno sunčano, uz umjeren razvoj oblačnosti tokom poslijepodneva, što može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 26 do 32, na jugu od 32 do 36 °C.

Nedjelja: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 26 do 32, na jugu od 31 do 37 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije