U Senatu SAD danas saslušanje u vezi zapadnog Balkana

3
Radiosarajevo.ba
U Senatu SAD danas saslušanje u vezi zapadnog Balkana
Foto: whitehouse.gov / Senat

U Senatu Sjedinjenih Američkih Država za danas je najavaljeno saslušanje koje se tiče zapadnog Balkana, a posebno se naglašava podrška SAD miru i prosperitetu regiona.

Kako je saopćeno na službenoj stranici američkog Senata, saslušanje će se provesti u senatskom odboru za vanjske poslove za Evropu i regionalnu saradnju.

Saslušanje Senata dolazi u periodu političkih tenzija u BiH i pojačane aktivnosti američke administracije na zapadnom Balkanu, naročito u oživljavanju dijaloga između Srbije i Kosova, kao i izborne reforme u Bosni i Hercegovini.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Sjedinjene Američke Države više puta su naglasile kako su uz Bosnu i Hercegovinu, u podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i nastavku demokratskih reformi i pojačanom opredjeljenju za vladavinu prava.

Kako je objavljeno na web-stranici Komiteta, pred senatore će izaći Gabriel Escobar, specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan i Lisa Magno, zamjenica pomoćnika administratora SAD u State departmentu.

Agendu programa možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije