U Sarajevu se otvara drugi centar za COVID-19 Drive-in testiranje

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu se otvara drugi centar za COVID-19 Drive-in testiranje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Punkt za drive-in testiranje

Za prvih 20 dana rada punkta za COVID-19 Drive-in testiranja kod mosta Suade i Olge prikupljeno je više od 1.300 briseva.

Zbog povećanog priliva pacijenata u posljednjih nekoliko dana na ovom punktu, i prosjekom od preko 160 uzetih briseva dnevno, odlučeno je da se u sedmici, od 8. do 14. marta, otvori i drugi centar za COVID-19 Drive-in testiranje i to na području Općine Novi Grad.

U subotu 6. marta je u pet covid ambulanti Doma zdravlja Kantona Sarajevo primljeno i pregledano 1.501 pacijent, a od tog broja samo u COVID ambulanti Saraj Polje medicinski je tretirano 514 pacijenata.

Sve ove informacije ukazuju na ozbiljnost i pogoršanje epidemiološke situacije, pa i ovu priliku zdravstveni radnici i Vlada Kantona Sarajevo koriste da zamole građane da se pridržavaju mjera, a istovremeno uvjeravaju one koji se ipak zaraze da će imati kvalitetan tretman u liječenju.

Podsjećamo, COVID pozivni centar radi svaki dan od 07:30 do 20:00 sati.

Ukoliko sumnjate ili imate simptome koronavirusa ne čekajte, kontaktirajte COVID pozivni centar.

Broj COVID pozivnog centra je 081/920 333, dok je Viber/SMS broj za osobe sa poteškoćama sa sluhom 061/555-769.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije