COVID pozivni centar Kantona Sarajevo: Rezultati prvog dana rada

0
Radiosarajevo.ba
COVID pozivni centar Kantona Sarajevo: Rezultati prvog dana rada
Kanton Sarajevo / Call Centar

Tokom jučerašnjeg dana obavljeno 1.461 telefonskih razgovora sa COVID pacijentima, a od toga je 885 kontakata ostvareno putem COVID pozivnog centra, a 576 poziva je obavljeno putem telefona u COVID ambulantama. U narednim danima očekuje se da svi pozivi budu ostvareni kroz COVID pozivni centar, obzirom na sutrašnji početak pružanja usluga ovog centra i za građane Ilijaša i Hadžića.

COVID pozivni centar za one koji sumnjaju ili su oboljeli od koronavirusa omogućava građanima Kantona Sarajevo direktan kontakt sa ljekarima koji će im dati odgovarajuće upute o narednim koracima u liječenju. COVID pozivni centar radi svaki dan od 07:30 do 20:00 sati, saopćavaju iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Broj COVID pozivnog centra je 081/920 333, dok je Viber/SMS broj za osobe sa poteškoćama sa sluhom 061/555-769.

Za prvih 20 dana rada punkta za COVID-19 Drive-in testiranje kod mosta Suade i Olge prikupljeno je preko 1.300 briseva.

Zbog povećanog priliva pacijenata u posljednjih nekoliko dana na ovom punktu, i prosjekom od preko 160 uzetih briseva dnevno, odlučeno je da se naredne sedmice otvori i drugi centar za COVID-19 Drive-in testiranje i to na području Općine Novi Grad.

Jučer je u pet covid ambulanti Doma zdravlja Kantona Sarajevo primljen i pregledan 1.501 pacijent, a od tog broja samo u COVID ambulanti Saraj Polje medicinski je tretirano 514 pacijenata.

Sve ove informacije ukazuju na ozbiljnost i pogoršanje epidemiološke situacije, pa i ovu priliku zdravstveni radnici i Vlada Kantona Sarajevo koriste da zamole građane da se pridržavaju mjera, a istovremeno uvjeravaju one koji se ipak zaraze da će imati kvalitetan tretman u liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije