U Sarajevu pretresi i privođenja u slučaju "Dženan Memić": Evo ko je na meti policije

3
A. L.
U Sarajevu pretresi i privođenja u slučaju "Dženan Memić": Evo ko je na meti policije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pretresi u Sarajevu

Pretresi na više lokacija u Sarajevu trenuno se vrše u okviru istrage za ubistvo Dženana Memića, a po nalogu Tužilaštva BiH.

Ovim povodom iz Tužilaštva BiH za portal Radiosarajevo.ba kazali su:

"U predmetu se provode redovite istražne aktivnosti postupajućih tužitelja, zajedno sa policijskim djelatnicima Uprave policije MUP-a KS.

Više informacija ili detalja, u ovom trenutku ne možemo davati", kazali su nam iz Tužilaštva. 

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i Dženanovog oca Muriza Memića koji nam je rekao da se pretresi vrše u objektima bivšeg komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, kao i policajca Sakima Kreme, ali i još nekih osoba. 

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/tuzilastvo-bih-pokrenulo-istragu-protiv-dalide-burzic-merisa-cate-vahida-cosica-sevala-kovacevica/467570[/related]

Podsjetimo, osim njih dvojice, istraga Tužilaštva BiH za ubistvo Dženana Memića pokrenuta je i protiv bivše glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić, bivšeg kantonalnog tužioca Merisa Ćate, vještaka Ševala Kovačevića i kao i brojnih drugih NN osoba.

Navodno su za sada neka lica privedena, ali samo na saslušanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije