U Sarajevu počela komemoracija preminulom ministru Salki Bukvareviću

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu počela komemoracija preminulom ministru Salki Bukvareviću
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Komemoracija Salki Bukvareviću

zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu počela je komemoracija povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića.

Na komemoraciji su prisutni njegovi stranački kolege, u prvom redu član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ali i njegovi saborci te kolege ministri.

Također, i danas je u prostorijama Vlade FBiH otvorena knjiga žalosti u koju se mogu upisati svi građani i zaposlenici federalnih organa.

Valja istaći i to da će komemoracija danas biti održana i u Tuzli u Bosanskom kulturnom centru, a nakon komemoracije, ispraćaj, dženaza i ukop ministra Bukvarevića će biti obavljeni u haremu Džindić džamije u Tuzli.

Podsjetimo, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije