Žrtva COVID-19 / U Sarajevu počela komemoracija preminulom ministru Salki Bukvareviću

01. 08. 2020. u 11:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu počela je komemoracija povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića.

Na komemoraciji su prisutni njegovi stranački kolege, u prvom redu član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ali i njegovi saborci te kolege ministri.

Također, i danas je u prostorijama Vlade FBiH otvorena knjiga žalosti u koju se mogu upisati svi građani i zaposlenici federalnih organa.

Valja istaći i to da će komemoracija danas biti održana i u Tuzli u Bosanskom kulturnom centru, a nakon komemoracije, ispraćaj, dženaza i ukop ministra Bukvarevića će biti obavljeni u haremu Džindić džamije u Tuzli.

Podsjetimo, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA