Salko Bukvarević priključen na respirator

Radiosarajevo.ba
Salko Bukvarević priključen na respirator
Foto: Screenshot / Salko Bukvarević

Zdravstveno stanje ministra za boračka pitanja Federacije BiH Salke Bukvarevića naglo se pogoršalo zbog čega je priključen na respirator.

Bukvarević je dobio pozitivan test na koronu 22. jula, nakon kontakta s premijerom Fadilom Novalićem.

Obojica su se navodno zarazila na Maršu mira.

Nakon nekoliko dana Bukvarević je smješten na Kliniku Podhrastovi jer mu se stanje pogoršalo.

Podsjećamo, ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC Tuzla 11. jula 2020. godine, odmah po saznanju da je jedna uposlenica Federalnog ministarstva pozitivna.

Taj nalaz je bio negativan.

No, zbog kontakta s premijerom FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu Marša mira, ministar bio u samoizolaciji. Novalić je, podsjetimo, također zaražen, te je u petak hospitaliziran na Klinici Podhrastovi.

"Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na COVID-19. T

renutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje u u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama ljekara a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu. U stalnom je kontaktu sa saradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma", naveli su iz Bukvarevićevog kabineta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije