U Sarajevu jutros toplije nego u Mostaru: Od večeras opet promjena...

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros toplije nego u Mostaru: Od večeras opet promjena...
Foto: Radiosarajevo.ba / Baščaršija
Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom u sjevereozapadnim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Gradačac 8, Doboj i Prijedor 9, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most i Zenica 10, Tuzla 11, Kupres i Sokolac 12, Bihać, Bugojno i Jajce 13, Goražde i Mostar 14, Ivan Sedlo 15, Srebrenica 16, Livno i Trebinje 17, Sarajevo 19, Neum 23 stepeni.

 

Bioprognoza: Postepeno pogoršanje vremena praćeno padavinama loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija na jugu, sa dolaskom noći dodatno će se pokvariti u cijeloj zemlji.

 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u Krajini. Poslije podne ili u večernjim satima padavine i u ostatku naše zemlje. Uz kiši se očekuje i grmljavina. Intenzivnije padavina u Krajini i na jugu Hercegovine. Vjetar u Posavini, slab, sjeverni, a ostalim područjima naše zemlje uglavnom, slab do umjeren, jugoistočni. U zapadnoj Bosni, tokom dana, povremeo jaki udari jugoistočnog vjetra. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima ili u noći sa subote na nedjelju. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

 

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u većini područija. Tokom poslijepodneva potupni prestanak padavina. U Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne razvedravanje. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna od 15 do 20, na jugu od 20 do 24 stepena.

 

Ponedjeljak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, prije podne, sunčano, a poslije podne naoblačenje. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 12 do 15, a najviša dnevna od 15 do 19, na jugu od 21 do 25 stepeni.

 

Utorak: Pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 14 do 19, na jugu od 20 do 23 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije