U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Objavljena prognoza do utorka, najavljene padavine

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Objavljena prognoza do utorka, najavljene padavine
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji vedro vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Ivan Sedlo -11; Livno, Sarajevo-Bjelave -10; Bihać, Bjelašnica, Sanski Most, Zenica -9; Široki Brijeg, Tuzla -8; Gradačac -5; Mostar 2; Neum 4; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 959 hPa, za 16 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu zemlje do 10 °C.

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

'Zubato' Sunce iznad BiH, jutros izmjerena -22 stepena. Evo kakvo će vrijeme biti za vikend

'Zubato' Sunce iznad BiH, jutros izmjerena -22 stepena. Evo kakvo će vrijeme biti za vikend

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 1 °C.

BIOPROGNOZA Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti. Mada će jutarnje temperature blago porasti, još uvijek će biti hladno, stoga je neophodno reducirati boravak na otvorenom u ovom periodu. Sa odmicanjem dana i uz više sunca opšta slika će se proljepšati i biće ugodnije. Poželjno je toplije sate iskoristiti za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. Tokom noći, sa približavanjem promjene, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu do utorka:

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 11 stupnjeva.

U ponedjeljak, u Bosni malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu od 7 do 12 stupnjeva.

U utorak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 13 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije