Ovdje je najhladnije u BiH, jutros izmjereno -19 stepeni: Objavljenja prognoza za vikend

1
Radiosarajevo.ba
Ovdje je najhladnije u BiH, jutros izmjereno -19 stepeni: Objavljenja prognoza za vikend
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Sarajevo

Jutros je na području Krajine i dijelu sjevera Bosne pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -19; Bjelašnica -16; Bugojno i Livno -12; Drvar -11; Sarajevo, Tuzla i Zenica -10; Široki Brijeg -9; Sanski Most -8; Banja Luka, Doboj, Gradačac i Stolac -7; Prijedor -6; Bihać -5; Trebinje -2; Mostar i Neum 0°C.

Danas više oblačnosti u sjevernim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu od 3 do 7°C.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike malo će se poboljšati, pretežno usljed blagog porasta temperatura u najtoplijem dijelu dana. Jutro i dalje vrlo hladno u cijeloj zemlji, stoga je neophodno biti oprezniji pri boravku na otvorenom, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i prikladno se odjenuti. U Bosni oblačno, sa kraćim sunčanim intervalima, uz moguće cjelodnevne minuse. U Hercegovini sunčanije, ali još uvijek prohladno i uz umjereno sjeverno strujanje koje će praviti probleme osjetljivim osobama.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak, 10.02.2023., preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C. 

U subotu, 11.02.2023., u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka i bez padavina. Jače naoblačenje se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. 

U nedjelju, 12.02.2023., pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne postepen prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 11°C. 

U ponedjeljak, 13.02.2023., u Bosni mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 7 do 12°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije