'Zubato' Sunce iznad BiH, jutros izmjerena -22 stepena. Evo kakvo će vrijeme biti za vikend

0
Radiosarajevo.ba
'Zubato' Sunce iznad BiH, jutros izmjerena -22 stepena. Evo kakvo će vrijeme biti za vikend
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -22 stepena, Drvar -14, Bjelašnica i Livno -13, Sarajevo -12, Ivan Sedlo i Srebrenica -11, Tuzla -10, Bijeljina i Široki Brijeg -9, Bihać, Bugojno i Zenica -8, Prijedor -7, Gradačac i Zvornik -6, Sanski Most -5, Banja Luka -3, Stolac i Trebinje -2, Mostar i Neum 1 stepen. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 959 milibara, za 18 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 10 stepena.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika djelimično će se popraviti. Nakon vrlo hladnog jutra u cijeloj zemlji, temperature će postepeno porasti, stoga će u najtoplijem dijelu dana, uz više sunca, ipak biti ugodnije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, reducirati boravak i aktivnosti na otvorenom. Na jugu sunčanije, pri tome, kao i u unutrašnjosti zemlje, još uvijek neuobičajeno hladno, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

Objavljena prognoza do ponedjeljka:

ZA 11.02.2023 (Subota), u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jače naoblačenje se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. 

ZA 12.02.2023 (Nedjelja), pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 11 stepeni. 

ZA 13.02.2023 (Ponedjeljak), u Bosni malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu od 7 do 12 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije