U Sarajevu jutros 7 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 7 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo, 26. maj 2020.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Kiša pada na području Krajine i dijelu centralne i sjeverne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Bugojno 5; Jajce i Zenica 6; Sarajevo 7; Drvar, Ivan-sedlo, Livno, Prijedor i Stolac 8; Banja Luka, Mostar, Sanski Most 9; Doboj, Grude, Trebinje i Tuzla 10; Bihać i Bijeljina 11; Gradačac 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 8hPa je veći od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Opšta slika je i dalje povoljna, mada ne tako izrazito kao u proteklom periodu. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, sa više svježine i uz umjerene temperature. Drugi dio dana mogao bi mjestimično proteći uz pojačan osjet sparine, usljed visokih temperatura i južnog strujanja, stoga je poželjno slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U noći su moguće blaže meteopatske reakcije kod osjetljivih osoba, obzirom na nadolazeću promjenu vremena, javlja FHMZ BiH

U utorak, 13.04.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg u nizinama je najizgledniji na području Krajine. Vjetar umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 2 i 8°C, u centralnim i istočnim područjima i do 12°C. U Hercegovini temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U srijedu, 14.04.2021., u Bosni oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U jutarnjim satima prolazno u nizinama može padati snijeg. U Hercegovini djelomično vedro i sa prolaznim padavinama u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prije podne povremeno su mogući jaki udari vjetra. Temperatura zraka u Bosni većinom između 1 i 7°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C.

U četvrtak, 15.04.2021., u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka i sunčanije. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije