Pripremite kišobrane: U BiH danas oblačno i kišovito

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane: U BiH danas oblačno i kišovito
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 1; Ivan-sedlo 3; Bugojno 4; Sarajevo-Bjelave, Srebrenica, Zenica 5; Grude, Tuzla 6; Mostar, Prijedor, Trebinje 7; Banja Luka, Bijeljina, Doboj 8; Sanski Most 9; Gradačac 10; Bihać 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano opada. 

BIOPROGNOZA: Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji i primjereno se odjenuti, zbog dosta nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. Preporučuje se boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni je moguća slaba kiša. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 17, na jugu i sjeveru zemlje do 20 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne je moguća kiša. Dnevna temperatura oko 14 °C. 

I u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 16 do 23 °C.

U utorak, 13.04.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U drugom dijelu poslijepodneva snijeg ili susnježica su moguću u Krajini, a tokom noći i u višim područjima centralne Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 6 do 12, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 18 °C. Tokom poslijepodneva temperatura u postepenom padu.

U srijedu 14.04.2021., oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na sjeveru Bosne. U ostatku zemlje se očekuje susnježica ili snijeg. Poslije podne padavine uglavnom prestaju. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije