Aprilski minusi i danas upalili "meteoalarm": Pogledajte prognozu do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Aprilski minusi i danas upalili "meteoalarm": Pogledajte prognozu do ponedjeljka
Foto: Radiosarajevo.ba / Upozorenje za cijelu BiH!

Žuti meteoalarm danas je, zbog očekivanih, ekstremno niskih temperatura upaljen za područje cijele zemlje.

Najhladnije se prognozira u Livnu, gdje će se temperatura spustiti do minus 12, dok će na području Sarajeva termometar pokazivati i do minus 9.

Meteoalarm je na snazi cijelog dana.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -12; Sokolac -9; Drvar -6; Bugojno, Ivan-sedlo -5; Livno -4; Bihać, Sarajevo-Bjelave, Srebrenica -3; Doboj, Jajce, Sanski Most, Tuzla, Zenica -2; Banja Luka, Prijedor, Zvornik -1; Gradačac 0; Grude 2; Trebinje 3; Neum, Stolac 4; Mostar 6; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljnija i većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici će osjetiti olakšanje, pri tome u jutarnjim satima trebaju biti oprezniji, prikladno se odjenuti, po mogućnosti reducirati kretanje zbog izrazite hladnoće, naročito u unutrašnjosti zemlje. Sa odmicanjem dana ugodnije, uz dodatnu stabilizaciju vremena, sunčane periode i umjereni porast temperatura.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 5 do 11 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 6 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 9 do 16 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 18 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje na jugu i jugozapadu naše zemlje je lokalno moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru do 18 °C.

U ponedjeljak 12.04.2021., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća ponegdje na području Hercegovine. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 14 do 21 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije