U BiH danas kiša i snijeg: Evo kada se može očekivati toplije vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas kiša i snijeg: Evo kada se može očekivati toplije vrijeme
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Snijeg u Saraevu

Jutros u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije je u dijelu centralne i istočne Bosne i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u osam sati (°C): Bjelašnica -6; Grude i Ivan-sedlo 2; Jajce, Prijedor, Stolac i Tuzla 3; Drvar, Livno, Mostar, Trebinje, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 4; Bugojno i Gradačac 5; Bijeljina 6; Banja Luka i Doboj 7; Bihać i Neum 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932Pa, za 7hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu, s tim što će u nizinama padati i kiša. Padavine će se postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 3 i 8°C, a u Hercegovini najviša dnevna temperatura između 8 i 14°C.

U Sarajevu naoblačenje prije podne. Sredinom dana se očekuje kiša koja će preći u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8° stepeni.

U srijedu, 7. aprila 2021., prije podne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti prvo u Hercegovini, a poslije podne i u Bosni. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U četvrtak, 8. aprila 2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U petak, 9. aprila 2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije