Mlad Mjesec u Ovnu: Došlo je vrijeme da krenemo naprijed!

0
Radiosarajevo.ba
Mlad Mjesec u Ovnu: Došlo je vrijeme da krenemo naprijed!
FOTO: Pixabay / Ilustracija

U ponedjeljak u zoru (04:31h) Univerzum će ponovno duboko udahnuti, kao i uvijek kada se susreću i spajaju dva svjetla Zodijaka, Mjesec i Sunce koji ujedno simboliziraju našu dušu i našu volju. Ovaj Mlađak u znaku čiji je moto "JA SAM" – poručuje da ste vi vođa svoga života i da vjerom u sebe i svoje potencijale možete aktivirati energije ovoga Mladog Mjeseca da rade za vas te inicirati ono s čim i kamo trebate ići kako bi nastavili rasti u skladu s potrebama i željama svoje duše.

Udah Univerzuma i spoj, konjunkcija, svjetala odigrava se u prvom znaku Zodijak, muškom, yang i vatrenom znaku Ovna na 22*24. Ovoj konjunkciji prethodila je najtamnija noć u mjesecu, a to je način na koji nam Univerzum poručuje da nakon tame dolazi svjetlo, a nakon svakog kraja novi početak.

Jer novi početak kao i novi lunarni ciklus u simbolici je Mladog Mjeseca a ovaj Mlađak simbolizira nove početke na nekoliko nivoa, a bit će aktualni sljedećih godinu dana!

Naime, u znaku Ovna osim Mjeseca i Sunca nalaze se u tranzitu i Venera, koja je simbol kako ljubavi, novca tako i našeg osjećaja vrijednosti, ali i onoga u čemu uživamo.

Zatim - Merkur koji predstavlja naš mentalni sklop, način na koji se izražavamo i komuniciramo te Kiron, planetoid koji predstavlja našu Ahilovu petu, našu ranu i bol, ali ujedno i lijek za nju.

Vladar ovoga mladoga Mjeseca, Mars, sada je na proputovanju kroz Merkurovu kuću, zamijenili su sjedišta i tako pružaju recepciju jedan drugome.

Planete u znaku Ovna podržane su kako od vladara ovoga znaka tako i od velikog srećonoše Zodijaka planete Jupitera koji trenutačno tranzitira znakom Vodenjaka.

Sve navedeno, kao i činjenica da se lunacija događa u prvom znaku, prva je nakon proljetnog ekvinocija poručuje nam kako je došlo vrijeme i kako je sve sazrelo da krenemo naprijed. S punom sviješću o sebi, hrabro, impulzivno, ovnovski.

U skoku, poručuje ovaj Mlađak, prigrlite prilike koje će se posložiti, bez previše razmišljanja.

Jer mnogi su u prethodnom periodu bili stopirani na mnogim segmentima, a sada je došlo vrijeme da se krene naprijed.

Ovaj Mlađak u znaku čiji je moto JA SAM poručuje da ste vi vođa svoga života i da vjerom u sebe i svoje potencijale možete aktivirati energije ovoga Mladog Mjeseca da rade za vas te inicirati ono s čim i kamo trebate ići kako bi nastavili rasti u skladu s potrebama i željama svoje duše.

Mlađak je indikator da trebamo postati svjesni sebe, osvijestiti nove vrijednosti (Venera) u sebi, a Merkur će pomoći uobličiti ih i dati im novu formu!

Prisustvo napete energije kvadrata između Venere i Plutona testirat će nas i podsjećati na ono što više nismo i, unatoč strahovima koje nosimo moći ćemo, zbog harmoničnog sekstilnog odnosa Merkura i Saturna, osvijestiti potencijale u nama.

Dobit ćemo prijeko potrebnu sigurnost u sebe, ali i zadovoljstvo sobom, kako bi slobodni i neovisni bili ono što jesmo i takvi hrabro krenuli u nove životne bitke i pobjede, piše atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije