U Sarajevu jutros 7, na Bjelašnici minus 2: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 7, na Bjelašnici minus 2: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do utorka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlje pretežno oblačno vrijeme, ponegdje na slabom kišom ili rosuljom. Na planinama sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac 4; Sarajevo 7; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Srebrenica 8; Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zenica 9; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg 10; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 7 hPa je niži od normalog i lagano opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme i zahlađenje, uz povremene padavine, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Veći sadržaj vlage i sjeverno strujanje dodatno će pojačavati osjet hladnoće. U Hercegovini povremeno sunčanije, pri tome također sa neuobičajeno niskim temperaturama. Dolaskom noći, opšta slika će se u cijeloj zemlji neznatno poboljšati, pod uticajem nešto stabilnijeg vremena.

U centru Sarajeva: Usred dana ženi otet novac i mobilni telefon

U centru Sarajeva: Usred dana ženi otet novac i mobilni telefon

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini dio prijepodneva pretežno oblačno uz djelimično razvedravanje tokom dana. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka u Bosni od 8 do 14, a u Hercegovini do 20 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

U nedjelju, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U Hercegovini slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Meteorolozi pronašli tri znaka koja ukazuju na to da nas čeka hladna zima

Meteorolozi pronašli tri znaka koja ukazuju na to da nas čeka hladna zima

U ponedjeljak, na jugu Hercegovine sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar umjeren na momente i pojačan zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepena.

U utorak, umjereno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 22 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije