U Sarajevu jutros 11 stepeni: Za dane vikenda dolazi oluja

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 11 stepeni: Za dane vikenda dolazi oluja
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 4, Doboj 5, Banja Luka, Srebrenica i Zenica 6, Bijeljina, Ivan Sedlo, Prijedor i Zvornik 7, Drvar, Livno i Sanski Most 8, Bugojno i Tuzla 9, Bihać i Trebinje 10, Gradačac i Sarajevo 11, Grude, Mostar i Široki Brijeg 12, Stolac 13, Neum 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u noramli je i sporo opada.

Bioprognoza: Opšta slika će biti lošija u prijepodnevnim satima, ponajviše zbog promjenljivog vremena praćenog padavinama, izraženije u Hercegovini i na zapadu. Drugi dio dana ugodniji, uz stabilizaciju u većem dijelu zemlje, stoga će se i tegobe kod hroničnih bolesnika umanjiti. U Krajini su mogući jači udari juga, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama. 

Danas se u jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U ostatku dana, u većem dijelu Bosne postepeno razvedravanje i prestanak padavina, a u Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom povremeno. Vjetar umjeren južni i jugozapadni. U večernjim satima jaki udari juga na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini do 18 stepeni. U Sarajevu prije podne pretežno, a poslije podne umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

Podsjetimo, za dane vikenda meteorolozi su "upalili" narandžasti meteoalarm, zbog obilnijih padavina i olujnih udara juga: padavine se odnose za veći dio Hercegovine i zapadna područja Bosne, a udari vjetra za cijelu zemlju.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima prestanak padavina u većem dijelu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 9 do 15 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Posli podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa zapada. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije