Izdato narandžasto upozorenje za cijelu BiH: Građani, čuvajte se olujnog vjetra

Radiosarajevo.ba
Izdato narandžasto upozorenje za cijelu BiH: Građani, čuvajte se olujnog vjetra
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Zbog obilnijih padavina i olujnog vjetra koji su za vikend najavljeni u Bosni i Hercegovini, Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje.

Obilne padavine najavljene su u Hercegovini, dok su u cijeloj zemlji mogući udari vjetra.

Kiša, oluja i 18 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica 2; Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zenica 4; Bijeljina, Doboj, Tuzla, Zvornik 5; Banja Luka 6; Drvar, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo 7; Široki Brijeg, Trebinje 9; Bugojno, Mostar 10; Gradačac 11; Bihać, Livno, Stolac 12; Grude 13; Neum 16.

Očekivana količina padavina u većem dijelu Hercegovine u subotu je između 60 i 80, lokalno iznad 100 litara po metru kvadratnom, a u zapadnim područjima Bosne između 40 i 60 litara.

U nedjelju u Hercegovini se očekuju između 40 i 60, lokalno oko 80 litara po metru kvadratnom, a u zapadnim područjima Bosne između 20 i 40 litara.

U subotu i nedjelju, veći dio dana i u većem dijelu zemlje, očekuju se udari juga između 50 i 70, lokalno i do 80 kilometara na čas

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije