U Sarajevu i večeras izmjena režima saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i večeras izmjena režima saobraćaja
Foto: Radiosarajevo.ba / Trg Susan Sontag, arhiv

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila saobraćaju jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu saobraćaja. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.  

Iz BIHAMK-a mole vozače da na ovim dionicama voze znatno smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova, danas i sutra (19. i 20.07.), od 7 do 19 sati, vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom, na magistralnom putu M-4.2 Skokovi-Srbljani, kroz naselje Ćoralići.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive),  Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prelazu) granični prelaz Gradina nije u funkciji.

KANTON SARAJEVO

- Zbog svečanog otvaranja Omladinskog film festivala Sarajevo, danas od 19 do 20 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kulovića (od raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita).
- Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Ciglane od 23 do 06 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Halida Kajtaza.  Za vrijeme obustave alternativni pravac je Halida Kajtaza-Muhameda ef.Pandže-Hasana Bibera-Jukićeva-Alipašina-Koševo-Patriotske lige-Halida Kajtaza i obratno.
- Etapne obustave saobraćaja od 00 do 24 sata u ulicama: S. S. Kranjčevića,  Džamijska (Hadžići) i Izeta Delića, kao i u ulici Arapova (u vremenu od 14 do 19 sati).
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Kromolj i Nahorevo, Streljačka, Kasindolska, Stupska, Za Beglukom, Blagovac, Želimira Vidovića-Kelija, Mustafe Pintola, Briješće brdo, Arapova, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Safeta Zajke I Braće Planja.

TUZLA

Zbog radova na južnoj obilaznici od Prinčeve džamije do Brčkanske malte, uključujući i dio raskrsnice Ismeta Mujezinovića, ulaz u Senjak, saobraća se usporeno, uz česta zagušenja saobraćaja. Policija usmjerava saobraćaj, a vozače molimo za strpljenje i poštivanje uputa policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije