U Sarajevu i Mostaru jutros ista temperatura: Evo kad nam stiže snijeg

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i Mostaru jutros ista temperatura: Evo kad nam stiže snijeg
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Sokolac 3; Ivan Sedlo, Sanski Most 5; Doboj, Grude, Livno, Prijedor, Zvornik 7; Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 8; Banja Luka, Bugojno, Trebinje 9; Gradačac, Srebrenica 11; Neum 12; Bihać, Bijeljina 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i raste.

Bioprognoza: Nakon prohladnog, mjestimično i tmurnog prijepodneva, u ostatku dana posvuda će biti sunčanije i ugodnije, uz porast temperatura zraka. Usljed konstantnog južnog strujanja, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće nešto izraženije, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenljivo vrijeme, poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 18 °C. U Sarajevu prije podne umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana sunčanije. Dnevna temperatura oko 12 °C.

U ponedjeljak u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 11 do 18 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne sa kišom u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg. Prema kraju dana i u večernjim satima i u nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne očekuje se susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 9 do 14 °C. Pad temperature tokom poslijepodneva i noći.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. U ostataku Bosne očekuje se kiša. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 4 do 10 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije