Severe Weather Europe objavio prognozu za BiH: Stižu prava zima i veliki snijeg

Radiosarajevo.ba
Severe Weather Europe objavio prognozu za BiH: Stižu prava zima i veliki snijeg
PrtScr / Najavljeno da u BiH stiže do 35 cm snijega

Idućih dana građani Bosne i Hercegovine, ali i oni u region, mogu očekivati pogoršanje vremenskih prilika - s temperaturama u minusu i snijegom.

Severe Weather Europe najavio je obilnije snježne padavine na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i dijelova Slovenije, Srbije, Austrije i  Mađarske.

Prema toj prognozi dijelove BiH u naredna 72 sata zahvatit će nešto veće snježne padavine. Novi snijeg će doći u noći sa srijede na četvrtak. Za četvrtak je najavljena i niska temperatura koja bi mogla doći i do deset stepeni ispod nule.

Najveće količine padavina očekuje se u petak, i to na sjeverozapadu naše zemlje. Prema grafičkom prikazu SWE-a očekuje se i do 25 centimetara snijega. Ono što možda obrabruje je informacija da temperature neće ići daleko ispod nule.

Slično će biti i u subotu, prvog dana vikenda. Visina snijega bi se treba povećavati, do 35 centimetara, a temperatura se očekuje slična onoj od petka.   

U nedjelju stiže sunce, otapanje snijega i veće temperature.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije