U Sarajevu danas vakcinacija zaposlenika GRAS-a

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas vakcinacija zaposlenika GRAS-a
Foto: Vlada KS / Vakcinacija radnika GRAS-a

U Kantonu Sarajevo juče je počela vakcinacija radnika u prostorijama kompanija, što je rezultat dogovora Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine sa ministrom zdravstva Kantona Sarajevo i predsjednikom Kriznog štaba KS Harisom Vranićem.

Danas je na rasporedu vakcinacija uposlenika GRAS-a, a preduzeće je jutros posjetio Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Senadom Mujagićem. Pored radnika iz kompanija koje su se prijavile omogućeno je i vakcinisanje članova njihovih porodica.

"Drago mi je da je interesovanje za vakcinaciju veliko i ovom prilikom pozivam sve radnike da se što prije vakcinišu. Prema informacijama koje imamo, prijavljeno je 220 radnika za vakcinaciju, a mnogi su se vakcinisali ranije. Briga za zdravlje građana i javni gradski prijevoz nam je u prvom planu", rekao je ministar Šteta.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Direktor Mujagić zahvalio se Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu saobraćaja na ukazanoj prilici da se radnici vakcinišu na radnom mjestu, s obzirom na najave dolaska četvrtog vala koronavirusa.

Za vakcinaciju je neophodno da radnici imaju zdravstvenu knjižicu, a sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS bit će iskoordinirano izdavanje potvrda o vakcinaciji. Radnici koji dolaze iz drugih kantona, a rade u Kantonu Sarajevo također mogu biti vakcinisani, a potvrdu o vakcinaciji će moći dobiti u kantonu prebivališta.

"Juče su se vakcinisali uposlenici Euroasfalta, Konzuma i Željeznica Federacije BiH. Jutros smo krenuli sa vakcinacijom u Grasu, nakon čega slijede firme Bosnalijek, BH Pošta, Centrotrans i drugi. Na raspolaganju su vakcine AstraZeneca i Sinopharm, interesovanje za vakcinaciju je veliko, u narednim danima nastavljamo sa procesom imunizacije za koju je angažovano 10 medicinskih sestara i tehničara koji čine mobilne timove", rekao je Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju u KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije