KS / U Sarajevu danas novi protesti studenata

07. 04. 2021. u 06:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Udruženje studenata Studentskog centra najavilo je proteste danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo s početkom u 9.30 sati, tačnije pola sata prije održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Iz Udruženja ističu da javne nabavke nema ko potpisati, što uzrokuje i nestašicu hrane u studentskim domovima, te da je ova institucija studentima dužna blizu 100.000 KM.

"Godinama unazad nemaran odnos nadležnih je doveo do ruba na kojem studenti ostaju bez hrane. Studentima JU Studentski Centar Sarajevo duguje blizu 100.000KM, zgrade i pored uvrštavanja na spisak projekta energetske efikasnosti u 2019. godini još nisu renovirane.

Godinama Kanton ne plaća punu dotaciju JUSC-u pa su ulaganja u inventar mizerna, a kao presudan momenat navodimo taj da se nadležni preko 40 dana prepucavaju s direktorom da li je direktor ili ne.

Za to vrijeme dobavljači otkazuju dovoz hrane zbog dugova, javne nabavke propadaju jer ih nema ko potpisati, elektrodistribucija najavljuje isključenje električne energije i slično", navodi se u saopćenju Udruženja studenata Studentskog centra.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)