Sarajevo: I građani bez zdravstvenog osiguranja mogu se prijaviti za vakcine

11
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: I građani bez zdravstvenog osiguranja mogu se prijaviti za vakcine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vakcinacija u Sarajevu

Vlada Kantona Sarajevo je ranije naložila da se omogući prijava za vakcinaciju i građanima koji nemaju zdravstveno osiguranje, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS je to danas i uradio, saopćeno je.

Svi koji nemaju zdravstveno osiguranje će moći da se prijave na ovom LINKU.

Kao i kod prethodne aplikacije sam proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka, tokom kojih će stanovnici Kantona Sarajevo koji nisu osiguranici Zavoda, popuniti i dostaviti tražene podatke.

Po okončanju procesa, svaki registrovani korisnik će dobiti potvrdu registracije, a tačnost podataka o prebivalištu će biti provjerena prije upisa u konačni registar.

Ova aplikacija je, kao i prethodna, namijenjena isključivo stanovnicima Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da prioritet prilikom vakcinacije imaju starije osobe, prvo one koje imaju više od 75 godina, a zatim i osobe starosti od 65 do 75 godina.

Da bi ovim kategorijama stanovništva olakšali prijavljivanje, spiskovi s njihovim imenima proslijeđeni svim ambulantama porodične medicine i oni će u narednom periodu biti pozivani telefonom i pojedinačno pitani da li se žele vakcinisati.

Nakon njih, vakcinisat će i osobe sa hroničnim bolestima, a iz Zavoda su saopštili i da nije važan redoslijed prijave na aplikaciju e-vakcina, nego utvrđena lista prioriteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije