FUCZ / U potrazi za dječakom iz Žepča i Almirom Gluhićem pomaže i Civilna zaštita RS

16. 05. 2019. u 15:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 84

Na zahtjev Federalne uprave civilne zaštite za pomoć u potrazi Republička uprava civilne zaštite RS-a odmah je obavijestila nadležne službe kako bi se pronašla dvoje nestalih za kojima se traga u rijekama BiH.

Detalji potrage za 6-godišnjim dječakom: Drama u Begovom Hanu

Drama u Begovom Hanu: Pronađen bicikl kojim se vozio 6-godišnji dječak

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je Republičkoj upravi civilne zaštite RS (RUCZRS) zahtjev za pomoć u potrazi za dvije nestale osobe u rijeci Bosni, dječakom od 6 godina, koji je pao u nabujali potok u utorak poslijepodne u Begovom Hanu kod Žepča i Almirom Gluhićem iz Zavidovića čija je odjeća i lične stvari pronađena na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobići.

60566829_366191097349849_4058609387365728256_n.jpg - undefinedFoto: FUCZ: Almir Gluhić

Kako bi se provele sve aktivnosti koje mogu unaprijediti potragu i kako bi se nestali što prije pronašli FUCZ je zatražila od RUCZ RS da obavijeste sve pravne subjekte, udruženja građana i sportska društva čije su aktivnosti vezane uz rijeku Bosnu, kao i stanovništvo na tom području, nizvodno od Doboja do ušća, da obrate povećanu pažnju te ukoliko primijete bilo kakav trag koji bi mogao ukazivati na pojavu nestalih, da odmah informaciju dostave nadležnim organima i obavijeste FUCZ.

RUCZRS je odmah odgovorila na zahtjev za pomoć i obavijestila sve nadležne službe koje su preduzele određene aktivnosti.

NEMA KOMENTARA