Ovo su detalji zahtjevne potrage za dječakom iz Begovog Hana

Radiosarajevo.ba
Ovo su detalji zahtjevne potrage za dječakom iz Begovog Hana
Foto: Facebook / Treći dan potrage za šestogodišnjim dječakom

Treći dan potrage za šestogodišnjim dječakom koji je pao u nabujali potok u utorak poslijepodne u Begovom Hanu kod Žepča je u toku.

Detalji potrage za 6-godišnjim dječakom: Drama u Begovom Hanu

Drama u Begovom Hanu: Pronađen bicikl kojim se vozio 6-godišnji dječak

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Gorske službe spašavanja Žepče (GSS Žepče),mještani i članovi porodice nestalog dječaka nastavili su jutros pretraživanje rijeke Bosne i njenog korita.

Kako je vodostaj Mračajevske i Bosne opao, ponovo se izvršila pretraga od mjesta na kome je dječak nestao do ušća u rijeku Bosnu. Uz pomoć teških mašina pretražena su mjesta na kojima su bili nanosi koje je nanijela bujica.

Potraga će se i danas vršiti i na vodi i kopnenim dijelom pretragom korita i priobalnog dijela duž obala rijeke Bosne i pretragom čamcima sa vode.
FUCZ sinoć je pregledala i analizirala snimke koje su iz zraka u toku jučerašnje potrage snimile bespilotne letjelice (dronovi) FUCZ. 

Kako je ranije za portal Radiosarajevo.ba rekao Toni Matijević iz GSS Žepče danas će se čamcem proći korito Bosne prema Žepču, pretražuju se nove obale, a na ušću će koristiti mehanizacija.

"Pored mehanizacije bit će uključeni bageri i dronovi, pretražit ćemo i dijelove gdje se nalaze velike količine pjeska na ušću potoka u Bosnu", kazao nam je Matijević. 

Podsjećamo, dječak Ibrahim Mešeljević je, vozeći bicikl, jučer oko 12 sati upao u nabujali potok.

Majka dječaka je potom pozvala policiju i mještane koji su izašli na mjesto događaja, a na terenu su jučer bili i pripadnici GSS-a Žepče, Civilne zaštite Žepče, kao i Policijske uprave.

U potrazi za dječakom danas je učestvovalo nekoliko desetina pripadnika GSS-a Žepče i Zavidovići, kao i SRK Bosna te Federalne i Kantonalne uprave civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije