Ponovljeno suđenje: Sulejmanoviću 18 godina zatvora za ubistvo Harisa Selmana

Fena
Ponovljeno suđenje: Sulejmanoviću 18 godina zatvora za ubistvo Harisa Selmana
/ Foto: Dnevni list
Iako je Vrhovni sud FBiH prije više od pet mjeseci ukinuo presudu Daliboru Sulejmanoviću, kojom je Kantonalni sud Sarajevo Sulejmanovića osudio na 18 godina zatvora zbog ubistva Harisa Selmana, danas je ova presuda ponovo potvrđena.

Naime, Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo danas je Sulemanovića proglasilo krivim za ubistvo 23-godišnjeg Harisa Selmana, osudivši ga ponovo na 18 godina zatvora. Riječ je o jedinstvenoj kazni, napominju iz Kantonalnog suda Sarajevo, budući da će Sulejmanoviću suđeno za krivična djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema presudi Kantonalnog suda Sarajevo, okrivljenom Sulejmanoviću će se u izdržavanje kazne uračunati i vrijeme provedeno u pritvoru od 24. jula 2014. godine, što praktično znači da će on u zatvoru provesti narednih 16 godina.

Ako se podsjetimo, Dalibor Sulejmanović je okrivljen da je 24. jula 2014. godine u dvorištu napuštene kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u blizini stare željezničke stanice na Ilidži, hicima iz automatske puške ubio Harisa Selmana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije