U pojedinim dijelovima BiH jutros pada snijeg - kakvo će vrijeme biti za vikend

Radiosarajevo.ba
U pojedinim dijelovima BiH jutros pada snijeg - kakvo će vrijeme biti za vikend
/ Foto: rama-prozor.info
Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U sjeverozapadnim područjima registriran je i snijeg.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Kupres -4, Ivan-sedlo -2, Bihać i Sokolac -1, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno i Sanski Most 0, Banja Luka, Sarajevo i Tuzla 1, Bijeljina, Doboj i Zenica 2, Srebrenica i Zvornik 3, Stolac 5, Trebinje 6, Mostar 8, Neum i Čapljina 9 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i ne mijenja se.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg ili susnježica očekuje se uglavnom u Krajini i sjevernim područjima, rjeđe u zapadnim i centralnim dijelovima Bosne. U Hercegovini rijetko može pasti slaba kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena.

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je moguća lokalno kratkotrajna kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

Subota: U većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Pretežno sunčano u Hercegovini i u zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije