U ovom gradu u BiH zbog nedostatka signalizacije često dolazi do saobraćajnih nesreća

0
Radiosarajevo.ba
U ovom gradu u BiH zbog nedostatka signalizacije često dolazi do saobraćajnih nesreća
Foto: Hercegovina.info / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Javnost u Bosni i Hercegovini potresla je saobraćajna nesreća na putu Mostar – Blagaj gdje su povrijeđene tri djevojčice. 

Međutim, ovo nije problem koji je tek došao u fokus javnosti. Kako piše BHRT, nedostatak saobraćajne signalizacije dovodi do čestih saobraćajnih nesreća na ovom putu. 

Kemal Sadžak, mještanin Blagaja, kaže: "Moja je djevojčica jedna od učesnica u ovom nemilom događaju. Najbolje je prošla od njih, puštena je iz bolnice, kući se nalazi. Navečer kada se ovdje dođe jako je loše osvjetljenje. Ležećeg policajca nemamo koji bi trebalo da uspore saobraćaj na ovom djelu. Ne postoji pješački prelaz na mjestu gdje je napravljena autobuska stanica."

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Mirzo Balavac, također iz Blagaja, dodaje: "Ovaj je dao žmigavac da skreće lijevo, on odozgo pretiče i direktni sudar. Takvih je slučajeva najmanje godišnje deset. Mi ćemo istrajati i nastavljamo s potpisivanjem peticije i zadnja će nam opcije bit zaustavljanje saobraćaja." 

Salem Kajan, vlasnik jednog privatnog biznisa u Blagaju, također je dao izjavu. 

"Tačno kod moje radnje je sigurno sedam ljudi nastradalo u zadnje dvije godine, od toga smrtna su bila tri slučaja, a nezgoda ima svaki mjesec", rekao je Kajan. 

Ležeći policajci postavljeni su na ovoj dionici 2012. godine, ali su nakon tri mjeseca bez objašnjenja uklonjeni. Od tada do danas povećao se broj mještana u ovom naselju kao i broj turista koji koriste cestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije