Velike poplave u Blagaju: Nabujala Buna stvara ogromne probleme

1
Radiosarajevo.ba
Velike poplave u Blagaju: Nabujala Buna stvara ogromne probleme
Foto: Screenshot / Poplave u Blagaju

Poplave nakon velikog broja padavina u Bosni i Hercegovini su već dugo vremena ogroman problem, a do novog izljeva rijeke došlo je u gradu Blagaju. 

U ovom gradu na rijeci Buni došlo je do velikih poplava, uslijed učestalih padavina koje pogađaju našu zemlju već nekoliko dana. 

Kako se može vidjeti, u najvećoj opasnosti su ugostiteljski objekti izgrađeni na obali ove rijeke. Bašte ovih objekata, ako se padavine nastave, mogu biti u velikom problemu

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Iako već nekoliko dana, u većem dijelu naše zemlje, padaju ogromne količine kiše, još uvijek nije došlo do eskalacije situacije. Ipak, ove scene iz Blagaja mogu da zabrinu građane BiH. 

Posebno je to slučaj za sjever naše zemlje, koji dobro pamti 2014. godinu. U maju te godine je došlo do ogromnih poplava, posebno u dijelu oko rijeke Save, a poginula je 21 osoba. Pored žrtava, učinjena je i šteta od više miliona KM

Rijeka Buna u Blagaju, zbog velike količine padavina, kao i podzemnih voda, poplavila je bašte ugostiteljskih objekata.

Posted by NOVA BH on Saturday, May 13, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije